Anya-baba kapcsolat segítése  

Anya-baba kapcsolat

Várandósság alatti pszichopedagógiai segítés
A másállapot mindenkinek egy teljesen más állapot, amely sok örömöt tartogathat, de érezheti magát a babát váró kismama nagyon elveszettnek, szorongást, félelmeket érezhet, kétségei lehetnek saját szerepével való megfelelésével kapcsolatban, aggódhat, hogy mit hoz a jövő majd ebben a megváltozott helyzetben. Adódhatnak a terhesség alatt a rossz közérzet mellett egyéb problémák is, például a veszélyeztetett terhesség, vagy egyéb fizikai problémák, betegségek. Van, hogy nem, vagy nem igazán érez a kismama támogatást várandóssága alatt. Az ilyen, és hasonló kérdéseket érdemes hangosan kimondani, megosztani egy szakemberrel – hogy ez a szép időszak valóban zavartalan lehessen.


Anya-baba kapcsolati konzultáció

kismama hordozóban tartja maga előttkisgyermekét
Anya-baba kapcsolat konzultáció

     Szülés után, amikor a kismamának bármilyen aggodalma, félelme van, kisbabája           nem jól fejlődik, vagy valami nincs rendben, például alig eszik a baba, vagy éppen         túl   mohón, túl sokat alszik, vagy éppen túl keveset, akkor már akár egy alkalmas         konzultáció is segíthet feltárni a nehézségek lelki hátterét, és megszüntetni azokat.

 

 

 

 

 

 


Anya-baba terápia  

mama játék közben puszilkodik gyermekével
Anya-baba terápia

Amikor súlyosabbak a problémák, nehezebben megoldhatóak, elhúzódóak, vagy nagyon mélyre kell ásni, akkor a hosszabb időtartamú, több találkozási alkalmat magába foglaló terápiát ajánlom. A konzultációban és a terápiában az anya és a baba együttesen jelen van, illetve vannak alkalmak, amikor az anyukával külön is találkozom és foglalkozom.

 

 

 


Maminti Klub – Kiscsoportos beszélgető kör kismamáknak

Négy kismama mosolyog ölükben babájukkal egy kanapén
Kismama klub

Elvárások és megfelelések, örömök és aggodalmak, érzelmek és fantáziák, ösztönök és szándékok, kételyek és konfliktusok, testi-lelki átalakulások a várandósság ideje alatt, felkészülés az anyaságra, szülésre, a babavárás alatti, és a szülés utáni anya-baba, illetve párkapcsolatra – ezek a fő témái a négy-hat fő részvételével indított Kismama beszélgető köröknek.