Nevelési tanácsadás  (1-3 alkalom)Anya építőzik lányával

Ha bizonytalan abban, hogy jó szülő-e, ha nem mindig tudja, nevelési elvei és módszerei valóban gyermeke fejlődését szolgálják-e, ha gyermekével nevelési problémák adódnak, ha fegyelmezetlen, ha visszafelesel, ha nehezen kezelhető, ha nem fogad szót, ha nem találják a hangot, akkor egyénre szabott tanácsot adok a nevelési stílust, módszereket illetően.
Életvezetési konzultáció (néhány alkalmas szülőkonzultáció)
Ha úgy érzi, nem is gyermekével van igazán gond, hanem szülőként összecsaptak a feje fölött a hullámok, vagy éppen van egy olyan kérdés, téma, ahol zsákutcába jutott, nem tudja, mit kellene tennie, akkor a konzultáció Önre és az Ön személyes problémáira irányul.


 

Szülőkonzultáció, Szülő-gyerek terápiaApa épít fiával színes elemekből

A szülőkonzultáció a gyermek egyéni terápiája mellett párhuzamosan folyik, általában kétheti gyakorisággal. Célja a gyermek jobb megértése, a jobb szülővé válás. Az integratív játékterápia során szülő és a gyerek közösen vesz részt a terápiában, mely főleg együtt játszást jelent. A szakember jelenlétében és segítő részvételével zajló közös játék során a szülő-gyerek kapcsolat szinte észrevétlenül javulhat a közös, elmélyült játékban, a kreatív, alkotó tevékenységekben, az együttműködés során egyre javul az egymásra figyelés, a harmónia, a megértés, és megszűnnek a nehézségek.

 

 


 

Családi kupaktanács, családi konzultáció

Családi kupaktanács, családi konzultációk
Nálam vagy a család otthonában van lehetőség eseti jelleggel közös problémák megbeszélésére, a családi összetartozás, együttműködés, egyéni feladatvállalások, gördülékenyebb családi működés, napirend, házirend, szabályrendszer témáinak közös kialakítása, megalkotása, megbeszélése.

Szabályok, tiltólista
Jutalomvár. Színes rajz. Egy dombon lévő vár, hozzá vezető úttal
Jutalomvár

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingyenes program szülőknek:
 

SZÜLŐKLUB ÉRZELMI ÉS VISELKEDÉSI PROBLÉMÁKAT, ZAVAROKAT MUTATÓ GYERMEKEK SZÜLEINEK

TERVEZETT IDŐPONTOK: Jelentkezés függvényében kerülnek meghirdetésre.
HELYSZÍN: 1025 Budapest, Törökvész út 46/D.
CÉLCSOPORT: Sajátos nevelési igényű, egyéb pszichés fejlődési zavart mutató, figyelemzavarral, hiperaktivitással, impulzivitással, magatartási problémákkal, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő, érzelmi-és viselkedési problémákat mutató gyermekek (csecsemő, kisgyermek és óvodás kor) szülei
INFORMÁCIÓK: Az érzelmi és viselkedési problémákat vagy zavarokat mutató gyermekeket nevelő szülők számára nyitott a szülőklub. Az egyes alkalmak során  beszélgetünk az érzelmi és viselkedési problémák kialakulásának okairól, hátteréről, a tüneti viselkedésekről, a felismerés és a kezelés szakmai és otthoni módozatairól. A csoport nyitott, bármikor lehet csatlakozni. Az egyes alkalmakkor a szülők gyermekük nevelésével, fejlesztésével kapcsolatosan is tehetnek fel kérdéseket, a csoport közösen megbeszéli az egyes felvetéseket, kérdéseket. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, ez emailben történő jelentkezés: [email protected] emailcímre. Olyan szülőket várunk, akik még csak most fedezték fel gyermekük viselkedésében a gyanújeleket, és olyanokat is, akik már szakértői vizsgálati eredménnyel rendelkeznek, és gyermekük a következő kategóriába tartozik: ADHD, magatartászavar, emocionális zavar (szorongás, depresszív tünetek), kapcsolati, kötődési problémák, kényszeres cselekvések, ürítési zavarok, táplálkozási zavarok, kommunikációs nehézségek, szabályozási zavarok, agresszív megnyilvánulások, alkalmazkodási, beilleszkedési problémák.
WEB: www.kapcsolatszerviz.hu    https://www.facebook.com/jatekterapia/

Ide kattintva el tudja olvasni az elégedett szülők beszámolóit.