ESETDIAGNOSZTIKA, DR. HOUSE NYOMÁBAN ☺ (10 óra)
Lelki betegségek óvodáskorban – pszichopedagógiai esetkezelés, módszerek, elmélet

TERVEZETT IDŐPONTOK: 2018. február 17.

Jelentkezési határidő: az egyes alkalmak előtt öt nappal
HELYSZÍN: 1025 Budapest, Törökvész út 46/D.
CÉLCSOPORT: Érzelmi-és viselkedészavarokat mutató gyermekekkel, nevelésükkel és fejlesztésükkel, terápiájukkal foglalkozó szakemberek; kisgyermeknevelők, óvodapedagógusok, pedagógusok, gyógypedagógusok, pszichopedagógusok, szociálpedagógusok, pszichológusok
INFORMÁCIÓK: A képzésen a tanfolyami hallgatókkal közös munkával, interaktív módon tárjuk fel a tünetek mögött rejlő háttereket, a viselkedés okait, céljait, összefüggéseket, s állítjuk fel a diagnózisra vonatkozó hipotéziseinket, egy óvodás gyermek konkrét esete kapcsán ismerve meg az esetkezelés folyamatát. Közben megismerkedünk az elméleti háttérrel, az esetet komplex módon megismerni hivatott diagnosztikai eszközökkel. Több olyan diagnosztikus eljárást is bemutatunk, melyek nem ismertek széles körben. Nemcsak a gyermek, hanem családi és intézményes környezete megismerése is a cél. Sokszor nagyon nehéz eligazodni az adatok, tünetek, információk, viselkedéses megnyilvánulások, különböző vélemények rengetegében. Egy óvodás gyermek esetének megismerésével, elemzésével rálátást kaphatsz arra, hogy általában hogyan kezeld ezeket a kezdeti információkat, hogyan igazodj el, hogyan alakíts ki tiszta, világos képet magadnak, és milyen stratégia mentén dolgozz. Képzésünkön megismerkedhetsz az ellátórendszerrel, a tévutakkal, buktatókkal, a szükséges és alapos információszerzés módjaival, eszközeivel, a kapcsolódó elméleti háttérrel, hogy tudd, hová nyúlj, ha már van valami sejtésed, és végül a differenciáldiagnózisok felállításával. Az érzelmi-és viselkedészavarok, beilleszkedési nehézségek esetében fontos felrajzolnunk azt az életutat, amelyen a gyermekek jártak, amíg a jelen problémákig, tünetekig, viselkedésig eljutottak. Mi az, ami hatott, és most is hat rájuk, milyen közegben élnek, hogyan élik meg az őket körbevevő világot, történéseket, hogyan igyekeznek megküzdeni a nehézségekkel, akadályokkal, milyenek a legközelebbi kapcsolataik. Sokféle módja van annak, hogy mindezeket feltárjuk, ezekből is bemutatunk az esetdiagnosztikai továbbképzésünkön néhány eljárást. Ilyen például az együttes rajzolás módszere, az egyik rajz a gyermeké, a másik az anyáé. Egy időben, egyszerre rajzolták a két szabadrajzot, ki-ki a magáét, egymással szemben ülve. Nemcsak a rajzok elemzése, hanem az interaktív viselkedésmódok, a kommunikáció, az együttes cselekvések megfigyelése is számtalan értékes információval gazdagíthat bennünket.
Jelentkezni a kitöltött jelentkezési lappal és a végzettséget igazoló diploma másolat(ok) beküldésével lehet az [email protected] emailcímre.

WEB: www.kapcsolatszerviz.hu    https://www.facebook.com/jatekterapia/
Résztvevők száma: minimum 4, maximum 12 (szeminárium jellegű, interaktív)
Képzés díja: 14 000 Ft