VISSZAJELZÉSEK AZ ESETDIAGNOSZTIKAI TOVÁBBKÉPZÉSRŐL


 

 

Jó érzés megerősítéseket kapni a munkámban

Kedves Bernadett!

Már nagyon vártam az anyagaidat, mert újra azt éltem meg a képzésen, hogy jó érzés magamba szívni annak a tudásnak egy részét, amivel Te rendelkezel! Jó érzés megerősítéseket kapni a munkámban és még jobbak azok az "aha" élmények, amiket megélek, amikor "leesik" egy egy dolog a saját eseteimre vonatkozóan.

Mindig elcsodálkozom azon,

tovább olvasok

mekkora tudás birtokában vagy, azon meg méginkább, hogy ezt szívesen meg is osztod! 

Nagy élmény volt nemcsak a képzés, hanem a könyveid isI Nekem szakemberként a legutóbbi könyved, a Szülő születik volt nagyon hasznos és várom ennek a következő részét! 

Mindent köszönök, mindig jó érzésekkel gondolok Rád!

Várom a képzéseidet, könyveidet, mindig sokat adnak nekem!

  1. Edit 

klinikai szakpszichológus 

i

bezár

Különösen az együttgondolkodás forma tetszett

 

Nagyon jó volt a képzés, én nagyon jól éreztem magam!    
Különösen az együttgondolkodás forma tetszett nagyon, igazán jól éreztem magam ebben a helyzetben, igaz fárasztó volt, mégis inkább felemelő érzést adott. Szívesen vennék részt több hasonló alkalmon!
Az eset, a kisfiú problémája nagyon megrendítő volt, valóban azt éreztem, hogy ilyenkor

tovább olvasok

 egyszerre lép működésbe az ember szakmaisága (szakmai ismeretei, tudása) és érzékenysége, egymást erősítve, segítve, annak érdekében, hogy feltárjuk, megtaláljuk a lehető legpontosabban a probléma forrását és a lehető legmegfelelőbb segítséget tudjuk nyújtani a gyermek számára.
Az idő, bár hosszú volt a nap, mégis rövidnek bizonyult, nagyon szerettem volna még belekukkantani a többi diagnosztikus módszerbe, például a babaház tesztbe, vagy az együttes rajzolásba is. A világjáték teszt is nagyon tetszett, a tesztfelvételt még videón nem láttam soha, csak fényképeken. Jó lett volna egy picit többet megtudni ezekről az eljárásokról is és együtt elemezgetni azokat is. Szóval, maradtam volna még, ha ránk nem sötétedik... 🙂
A szakdolgozatomhoz is sok segítséget adott a képzés, így át is írtam egy kicsit és kiegészítettem a diagnosztikus részt.
Az ajánlásba ezt gondoltam, de természetesen átírható, kiegészíthető a meglátásod szerint:
Nagy élmény volt számomra ez a képzés. Örültem annak, hogy az esetelemzés során egy aktív, érzékeny együttgondolkodás részese lettem. Nagyon élveztem a közös munka minden percét, sokat merítettem belőle és nagyon sokat tanultam. Alig várom a következő alkalmat! Köszönöm! Emese
Még egyszer nagyon köszönöm ezt az alkalmat és valóban nagyon várom a következőt!
Szia: Emese 

bezár

Mindig lenyűgözött, mennyire aprólékosnak, szemfülesnek kell lenni a jó munkához.

Kedves Bernadett!

Köszönöm, hogy részt vehettem, nekem nagyon tetszett, és nagyon elgondolkodtató meglátásokkal, véleményekkel találkozhattam aznap, részedről is, és a kollégák részéről is.
Akárhányszor beszéltünk eddig esetekről, mindig lenyűgözött, hogy mennyire aprólékosnak, szemfülesnek kell lenni a jó munkához, és hogy ez mennyire célravezető, és így

tovább olvasok

volt ez szombaton is. Jó modellt adtál annak, hogy mindenre ki kell terjednie a figyelmünknek.
Nagyon tetszett, hogy konkrét gyakorlati kérdéseket tettél fel, pl. képzeljük el, hogy felhív egy anyuka, mit mondanánk, stb. Ez rettentő hasznos volt. Tényleg bele tudtam magam képzelni, ahogy bejelentkezik valaki, és elindul a folyamat, és egyre többet tudok meg az esetről. Nagyon érdekes volt bontogatni, és szerintem nagyon jó volt így, hogy lépésről lépésre vetted az egész folyamatot, minket is elgondolkoztatva.
Nekem az is tetszett, hogy egy ilyen bonyolult esetet hoztál. Az is tetszett, hogy bemutattad részletesen a te módszeredet, lehetett belőle meríteni. Szakmailag is, emberileg is nagyon hasznos volt az a nap.
A szervezés szerintem jó volt így, facebookon is, emailben is tájékoztattál minket részletesen, és a hangnemedben valódi meghívás volt a közös munkára, ötletelésre. A helyszín nekem tetszett, megfelelő légkör alakulhatott ki. Az időkeret nekem rendben volt így, a téma és a tematika is, jól felépítetted a napot. A stílusod is jó volt, mindig reagáltál a hozzászólásainkra, valóban meghallottad őket, figyelembe vetted őket, és tényleg közös munka kerekedett belőle. Odafigyeltél ránk, pl. szünetek tartása, megkérdezted, mik érdekelnek bennünket inkább. A rövid kitérők külön tetszettek. Oldott, barátságos, de szakmai légkört alakítottál ki, jó hangulatban telt a nap. Szakmailag szerintem nagyon korrekt, felkészült voltál, bár ezt már eddig is tapasztalhattam mindenféle hízelgés nélkül (és a többieknek is rettentő jó meglátásaik voltak), minőségben, mennyiségben is nagyon helytálló volt.
Jó lett volna, ha még több idő marad a videókra, azok annyira érdekesek voltak! 🙂 Egy másfajta meglátás a részemről, hogy első körben kicsit drágának tartottam a kért összeget, de igazából nagyon megérte, és belegondolva amúgy reális.
És mindenképp ajánlanám másoknak!! 🙂
Ennyit szerettem volna mondani, köszönöm, nagyon szuper volt!
Kriszti

bezár

Gyermekközpontú megközelítés, problémák helyett a megoldások keresése.

Kedves Bernadett!

Azt kaptam a képzéstől, amit vártam: gyermekközpontú megközelítés, a problémák helyett a megoldások keresése és mindezt a lehető legkomplexebb módon. Nagyon tetszik, hogy a megoldáskeresés közben nem a gyermeket akarjuk megváltoztatni, hanem számára a lehető legoptimálisabb feltételeket teremteni ahhoz, hogy önmaga lehessen oly módon, hogy

tovább olvasok

az neki és a környezetének is élhető legyen. Segítséget kap ezáltal a gyermek, a testvérei, a szülei és a vele foglalkozó pedagógusok egyaránt. Ehhez a munkához nem csak szemléletet kaptunk, hanem a lépések alapos kielemzését, sok-sok együttgondolkozást és olyan diagnosztikai módszereket, melyeket sikeresen tudunk majd alkalmazni saját munkánk során.
Köszönöm, hogy ott lehettem és várom a folytatást!
Eszter  

bezár

Holisztikus megközelítés

Kedves Bernadett!

Szombaton egy gyakorlatorientált, komplex esetdiagnosztikai eljárást ismerhettem meg alaposan, lépésről, lépésre.
Holisztikus megközelítés, a lehető legkomplexebb módon segítette az érintett gyermek, és családtagjainak, továbbá környezetüknek megismerését azáltal, hogy bio-pszicho-szociális viszonyítási keret mentén gondolkodtunk. Ez a megközelítés integrálta

tovább olvasok

 a gyógypedagógiai, pszichológiai és medicinális ismereteket annak érdekében, hogy minél teljesebb kép alakulhasson ki a vizsgált személyről.
Gyermekközpontú, családközpontú, a környezetet is figyelembe vevő eljárás során, a gyermek, a család, a kapcsolatrendszer aktuális állapota körvonalazódott.
A vizsgáló eljárások nagyon jól illeszkedtek az adott gyermek aktuális problémájához, az adott klinikai kérdéshez. Az alkalmazott módszerekkel - anamnézis, exploráció, szisztematikus megfigyelés, környezettanulmány, óvoda-, és családlátogatás, különféle diagnosztikus tesztek - a gyermek, és a családtagok személyisége, pszichés jellemzőik, képességeik, attitűdjeik, magatartásuk, várható fejlődésük, lelki működési rendellenességeik megismerhetővé vált, a terápiás terv körvonalazódott.
Végigkísérhettük a diagnózis/hipotézisalkotás több lépcsőből álló folyamatát, mely az első találkozástól kezdve a terápiába is belenyúlt.
A megismerés hatékonysága érdekében Bernadett a racionalitásra és objektivitásra törekvés, tervszerűség, szisztematikusság, módszeresség, pontosságra, koherenciára való törekvés, kollektivitás és kritikai alapállás elveit szem előtt tartotta.
Az eset kapcsán a szakmaközi együttműködésekre törekvés is tetten érhető volt.
Mintát kaphattunk az egyéni vizsgálatot kiegészítve a gyermek óvodai helyzetben történő, és a családon belüli megfigyelésére is.
Bernadett szemléletet alakított, szakmailag és emberileg is gazdagodhattunk. A tanfolyamvezető személyisége, szakmai tudásának, az általa kimunkált, és alkalmazott módszereknek az önzetlen átadása, bemutatása, a barátságos, kedves fogadtatás, a hatékony együttgondolkodás a résztvevő kollégákkal számomra még megalapozottabbá, még hasznosabbá tette ezt a szakmai napot.
A bemutatott szakirodalom, a szakmai munkát segítő könyvek szerintem minden pszichopedagógus, gyógypedagógus könyvespolcán ott kell, hogy legyen.
Szeretettel ajánlom minden kedves ismerősömnek ezt a tanfolyamot.
Köszönettel:
Andrea

Nagyon örülök, hogy részt tudtam venni a képzésen, nagyon hasznosnak éreztem. Bár sokat tanultunk erről az egyetemi évek alatt is, de nagyon jó volt feleleveníteni, hogy milyen sok apró jel, információ lehet fontos már a kapcsolatfelvételkor, ami a későbbi diagnosztikus és terápiás munkában esszenciálissá válhat. Inspiráló volt az együttgondolkodás, sokat tanultam a közös munkából. Csak ajánlani tudom a továbbképzést, és várom én is a következő alkalmakat.
Köszönöm, hogy részt vehettem a képzésen,
Zsófia  

bezár

 

 

.......nagyon gyakorlatias volt

Kezdő pszichopedagógusként dolgozom egy óvodában, és épp tanácstalansággal küzdöttem néhány gyermek esetének kapcsán, amikor megláttam a lehetőségét ennek a továbbképzésnek. Az egyetemen rengeteget tanultunk a könyvekből, viszont a képzés gyakorlati része az teljesen más, nekünk levelezősöknek nagyon minimális. Egy kisvárosban élek, ahol nagyon minimális a speciális szakemberek száma, ezért nincs lehetőségem elmélyíteni idősebb, tapasztaltabb gyógypedagógusoktól, pszichopedagógusoktól a GYAKORLATI és elméleti tudásomat.

tovább olvasok

Ettől függetlenül számomra nagyon fontosak a szakmai továbbképzések. A Te esetdiagnosztikai továbbképzésed nagyon gyakorlatias volt. Remekül feldobták az anyagok, tesztek és rajzok megbeszélését, elemzését a bemutatott videó felvételek, amik nagyon tanulságosak voltak. Nagyon jó volt, hogy együtt gondolkoztunk a lehetőségeken és nem csak frontális módon elmondtad, hogy mire kell figyelnünk és mik az eshetőségek. Szuperül megmozgatta a képzés az agytekervényeimet és a nap végére összeállt egy kép a fejemben, hogy hol is tudom elkezdeni egy családdal a közös munkát és, hogyan is tudom felépíteni a diagnosztikus és terápiás folyamatokat a minőségi változás érdekében. A nap végére egy új szemüvegen keresztül láttam a szakmai munkánkat, és azóta is igyekszem ezt a kapott szemléletet (amivel tudok azonosulni) a munkámban kamatoztatni. Renáta

bezár

....hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam

Bernadett holisztikus szemléletű módszere sok tanulsággal szolgált számomra, összességében elmondható, hogy hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam a nap során.
Semmiképpen sem ajánlom viszont ezt a képzést olyanoknak, akik szerint a gyógypedagógiához köthető "mainstream" diagnosztikai gyakorlat tökéletesen képes ellátni a neki szánt funkciókat. Annak sem javaslom,

tovább olvasok

aki elzárkózik a több dimenziós gondolkodási folyamatokban való részvételtől, esetleg nem lel örömet az ok-nyomozói munkában, nem sajátja a meg-nem-elégedés, új utak keresése, vagy úgy érzi, nincs már hová fejlődnie
Kitty

bezár


VISSZAJELZÉSEK: JÁTÉKTERÁPIA-ESETKEZELÉS 


  Érzelmi-és viselkedészavarok felismerése és kezelése az Integratív Játékdiagnosztika és Játékterápia (IJDT) módszerével, egy óvodás gyermek esetének tükrében 

A szülőkkel való munka mennyire fontos.

„Ami a képzést illeti: Nagyon jól éreztem magam, igencsak tartalmas 2 nap volt, amit Veled töltöttünk. Nagyon alapos, felkészült, széles látókörű, humánus szakembert ismertem meg Benned. Az, hogy egy konkrét eseten keresztül ismertünk meg egy nagyszerű diagnosztikus és terápiás munkát, az számomra sokkal hasznosabb volt, mintha csak száraz elméletet kaptam volna. Ismét csak megerősítettél abban, amit saját munkám során is tapasztaltam, hogy a szülőkkel való munka mennyire fontos. Kár, hogy ilyen szűkös volt az időkeret.” Márti

....nagyon inspiráló volt emberileg és szakmailag is

„Kedves Bernadett! Most érkeztem meg a szabadságról és látom, Te már aktívan tevékenykedsz. Nagyon szépen köszönöm az elküldött anyagokat. Ami a képzést illeti számomra nagyon inspiráló volt emberileg és szakmailag is. Ez alkalommal is tudatosítottam, hogy van hová fejlődni és ezt kihívásnak éltem meg. Éreztem, hogy az

tovább olvasok

agyam kicsit nagyobb fordulatba kapcsolt és ez nagyon kellemes érzés. Köszönöm a sok praktikus útmutatót, irodalmat. Emberileg örömet okozott a felismerés, hogy vannak még emberek, akik előtérbe helyezik az önzetlenséget, segíteni akarást, és hogy a másikat partnernek tartják és nem versenyfélnek. Továbbiakban sok sikert és örömet kívánok a magán és munka életben egyaránt. Üdvözlettel: Angi”

bezár

A kétnapos továbbképzés és az azt követő álmatlan éjszakák egy új úton indítottak el

Kedves Bernadett!
Amit magammal viszek...
Messze felülmúlta az elképzeléseimet a továbbképzés, nem a megszokott módon zajló ismeretszerzésben lehetett részem. Valóban a magaménak éreztem az esetet.
Azt hiszem ez a fajta szemléletváltás mind a diagnosztikai, mind a terápiás munka tekintetében szükséges- remélhetően egyre több szakemberhez eljut.
A kétnapos továbbképzés és az azt követő álmatlan éjszakák egy új úton indítottak el, további tanulásra motiváltak. A hihetetlen tudás mellett a segítő hivatás és szakmai alázat egy újabb dimenzióját láthattam.
A megszerzett ismeretek, az átadott szemlélet és élmények felülírták mindazt, amit eddig gondoltam szakmai munkánk fontosságáról, hitelességéről. A hétköznapok sodrásában a sok-sok vizsgálat és fejlesztés közben hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról a csodáról, amit a magunkénak tudhatunk.
Rendkívül elgondolkodtató volt saját kompetenciám, felelősségem és a gyermekek későbbi életútjának szempontjából is.
Köszönöm és egyben nagyon hálás vagyok! H. Katalin

A tanfolyam a mai napig nagy hatással van rám

Kedves Bernadett!
Nagyon szépen köszönöm az elküldött anyagokat, már le is mentettem, biztosan használni fogom a későbbi munkám során.
A tanfolyam a mai napig nagy hatással van rám, nagyon hasznosnak találtam. Több dolgot feljegyeztem magamnak, amikkel kapcsolatban kicsit mélyebbre ástam vagy tervezem a kutatást. A bemutatott eset igazán megérintett. A szemléletmódbeli változtatással elért hatalmas eredmény és az ezzel járó szakmai elismerés számomra a szakma szépségét, a hétköznapi hősök fontosságát bizonyítja. 🙂
A látottak rengeteg hasznos információt adtak mind az elméleti tudás tekintetében, mind a gyakorlati munka végzéséhez. Sajnos a diagnosztikai munkába eddig nem igazán volt lehetőségem betekinteni, pont ezért is tartom nagyon értékesnek számomra.
Nem ragoznám tovább, mert csak ugyanazt tudnám ismételni, hogy élveztem, hihetetlen jól éreztem magam, a későbbiekben is szívesen vennék részt hasonlókon.
KÖSZÖNÖM!!!
L. Orsolya

Megértettem, hogy csak így érdemes csinálni

  Kedves Bernadett!
Én ugyan csak vasárnap voltam jelen, amit azóta is sajnálok. A képzés tematikája nagyon jó. Folyamatosan gondolkodásra ösztönöztél bennünket. Tudom, hogy még otthon is ezen gondolkodtak a többiek, hiszen négyükkel is beszéltem szombat este. (Ibolya, Ildi, Petrus, Eta) Számomra sokat adott a képzés. A diagnosztika nagyon fontos, ezért átfogónak és alaposnak kell lennie. Megértettem, hogy csak így érdemes csinálni. Eszközt is kaptam hozzá. S a legfontosabbat, szemléletet, amit a Te személyed közvetít. Tudtad eddig is, hogy milyen csodálattal és törekvéssel próbálom követni tudásod. Ez a hétvége igazán tanító útmutatás volt számomra. Megmutatta, milyen szakember szeretnék lenni. Remélem, még sok ilyen alkalom lesz!
Boldog ünnepeket kívánok Neked!
Nelli

Köszönöm neked a hétvégi szeminárium élményeit

Kedves Bernadett!

Nagyon köszönöm neked a hétvégi szeminárium élményeit. Nagyon jól éreztem magam. Személyiséged és előadásmódod hihetetlenül megnyugtató és egyben feltöltő és új energiákat adó volt számomra. Örülök, hogy új emberekkel ismerkedhettem meg, akik közel állnak a szakmánkhoz és ugyanolyan lelkesek és elhivatottak, mint mi vagyunk. Jó volt látni, hogy már az első napon mennyire egy hullámhosszon, jó hangulatban és összhangban tudtunk beszélgetni, ismeretet átadni egymásnak a néhány órás ismeretség ellenére. Érdeklődéssel várom a folytatást. Köszönöm az eddig átküldött anyagot és a hasznos könyvajánlásokat. Bízom benne, hogy a vadaskerti továbbképzésre is sikerül majd jelentkezni. Szép napot és jó hétvégét. Üdvözlettel és hálás köszönettel: K. Attiláné Margó

Nagyon intenzív munka volt! A továbbképzés nagyszerű előkészítésén, felépítésén keresztül,a benne rejlő sok szeretettel átszőtt komplex munka, hatalmas tudásanyag alapján betekintést nyerhettem mélységein és az alapos elemzések által a játékterápia családok életét megmenthető jelentőségéről,eredményességéről.
Szívből köszönöm! Anikó

Nagyon-nagyon jó volt! Csak ajánlani tudom annak, aki még nem lett volna. Egy létező terápiás folyamat végigkövetése, együttgondolkodással, hasznosítható tudás a diagnosztikáról és a játékterápia csodálatos hatása a családi konzultációk kíséretével. Nem csak a mit-re, hanem a hogyan-ra is válaszokat kaptunk. J Fantasztikus volt! Köszönjük! Zsuzsa

Betekintést nyerhettem játékterápia családok életét megmenthető jelentőségéről

Nagyon intenzív munka volt! A továbbképzés nagyszerű előkészítésén, felépítésén keresztül,a benne rejlő sok szeretettel átszőtt komplex munka, hatalmas tudásanyag alapján betekintést nyerhettem mélységein és az alapos elemzések által a játékterápia családok életét megmenthető jelentőségéről,eredményességéről.
Szívből köszönöm! Anikó

Nem csak a mit-re, hanem a hogyan-ra is válaszokat kaptunk.

Nagyon-nagyon jó volt! Csak ajánlani tudom annak, aki még nem lett volna. Egy létező terápiás folyamat végigkövetése, együttgondolkodással, hasznosítható tudás a diagnosztikáról és a játékterápia csodálatos hatása a családi konzultációk kíséretével. Nem csak a mit-re, hanem a hogyan-ra is válaszokat kaptunk. J Fantasztikus volt! Köszönjük! Zsuzsa